Egyedi felülvilágító kupolák
Egyedi felülvilágító kupolák
Egyedi felülvilágító kupolák
Egyedi felülvilágító kupolák
Egyedi sávfelülvilágító kupolák

Szellőzés

A felülvilágító kupolák szellőztetésre történő felhasználásához a kupolát az UCS S.r.l. által gyártott elektromos, pneumatikus vagy kézi nyitószerkezettel látjuk el.

A nyitás három különböző módon történhet:

Elektromos nyitás:

Az elektromos nyitás 24 vagy 230 V-os nyitómotorokkal történik, ahol a nyitószerkezet kialakítása rudas, fogasléces vagy láncos, igénytől és a szükséges funkciótól függően. Lökethosszuk 100 mm-től akár 1000 mm-ig is terjedhet. Működtetésüket falra szerelt kapcsolók biztosítják, amelyekkel a teljes és a részleges (fokozatmentes) nyitás egyaránt megvalósítható. A nyitómotorok vezérlése igény esetén kiegészíthető szél- és esőérzékelő automatikával is, illetve külön elektronikus panel beépítésével lehetőség van külső (pl. épületfelügyeleti rendszer) beavatkozásra is.  Külön kiemeljük azt a vezérlési funkciót, ahol egy elektronikus panel beépítésével lehetőség van a tűzjelző által kapott jel esetén valamennyi nyitott állapotú kupola lezárására.

Pneumatikus nyitás:

A pneumatikus nyitás kétirányú sűrített levegős munkahengerekkel történik, melyek lökethossza 300-tól 1000 mm-ig terjedhet.

A pneumatikus nyitáshoz szükséges kétutas csőhálózat, illetve a kompresszor-légápoló-puffertartály kiépítésének relatív magas költségei miatt ezt a megoldást olyan ipari csarnokok esetében javasoljuk alkalmazni, ahol a létesítményben telepített technológia a sűrített levegős hálózat kiépítését egyébként is szükségessé teszi.

Kézi/mechanikus nyitás:

A kupolák kézi nyitása orsós, teleszkópos vagy patentzáras nyitókkal történhet. Javasolt felhasználási területe elsősorban irodák, folyosók, lakóépületek egyedülálló kupolái.

Időjárás érzékelő:

Elektronikus szellőztetési megoldás esetén lehetőség nyílik időjárás érzékelő felszerelésére, így eső és nagy szél esetén az ablakok automatikusan becsukódnak. Ezzel a funkcióval hirtelen változó időjárás esetén is biztosított az ablakok és az épület beázás elleni védelme.

2017. © Copyright - turbo M. Kft.